På to timer kan alle medarbejdere lære at læse og skrive alt

-med brug af simple IT-værktøjer

Simple IT værktøjer kan hjælpe med at læse, skrive og oversætte. Vi oplærer i brugen af IT-værktøjer tilpasset den enkelte medarbejder eller afdeling. Kurset er gratis og foregår på arbejdspladsen.

Adgang til instruktionsfilm og en superbruger i afdelingen sørger for opfølgning og forankring.


MÆRKNINGEN

Kontakt Bill Vernegren
for mere information

“Hvad ville det betyde for medarbejdertrivslen,
hvis alle kunne få hjælp via teknologi
til at læse og skrive?”

Hvorfor blive Læse/Skrive venlig arbejdsplads?

Udnyt redskaber som allerede findes i mobiltelefonen

Hjælpen til at læse og skrive er ofte inden for en armslængde. På vores telefoner findes en række integrerede IT-værktøjer, der kan hjælpe med at læse, skrive og oversætte. Det kræver blot, at man ved hvordan funktionerne aktiveres og fungerer.

Det samme gælder på PC.

Frigiv energi og spar tid

Med det rette kendskab og brug af IT-værktøjerne sparer man en masse tid og frigiver energi til andet arbejde. Ingen synes det er fedt at bruge længere tid end sine kolleger på at læse og skrive.

Muliggør kommunikation på tværs af sprog

Med kendskab til IT-værktøjerne vil medarbejderne nemt og hurtigt kunne oversætte både skrevet tekst og talte sætninger. På arbejdspladser hvor der tales flere sprog åbner det op for en lettere og mere meningsfuld kommunikation.

Løft og fasthold IT kompetencer

Når man oplever at mestre teknologi, som gør en markant positiv forskel for én, vil man både være mere åben overfor at tilegne sig andre teknologiske løsninger og man vil også nemmere kunne lære at bruge dem.

Udvid mulighederne for rekruttering og fastholdelse af medarbejdere

Brug mærkningen i jobopslag, så ansøgere kan se, at virksomheden tager hånd om læseudfordringer på en nem og tilgængelig måde. Brug også de nyerhvervede læse/skrive/oversættelses kompetencer til at skabe tryghed og trivsel i ansættelsen.

Synlig markør som Læse/Skrive venlig arbejdsplads

Mærkningen kan bruges på virksomhedens hjemmeside, medarbejderes mailsignatur eller andre steder hvor det giver værdi at informere om initiativet i forhold til samarbejdspartnere, leverandører, kunder, potentielle medarbejdere eller andre. Hvis I fx vil have mærket på firmabilerne, er det også en mulighed.

Mærkningen kan indgå i en ESG rapport under S.