Kontakt os

Kontakt Bill Vernegren for mere information om muligheden for kurser eller for en snak om efter- uddannelsesmuligheder i din virksomhed.

Bill Vernegren
20 13 87 89

bive@gls-a.dk

Mange medarbejdere takker ja til et danskkursus

11 januar 2022

Hos Aarstiderne har man en medarbejderstab med flere forskellige nationaliteter. Derfor bliver medarbejderne tilbudt at komme på sprogkursus i dansk. Her fortæller Djum, Laura og Remus, hvad det giver at lære dansk.

 

At komme til et fremmed land for at arbejde, studere eller bo kan være skræmmende. Sproget er sjovt, humoren er svær at forstå, og traditionerne ligner ikke dem ’hjemmefra’. Men ikke desto mindre er det afgørende for at gebærde sig i et nyt land, at man kender sproget og kulturen.

Dét har Aarstiderne i Barritskov erfaret. Derfor har de valgt at sende deres medarbejdere på danskkursus i arbejdstiden. Det gør det ikke alene lettere at forstå kundernes ordrer. Det har også betydning for medarbejdernes sociale liv.

– Sprogkurserne har en stor betydning, fordi vores systemer, pakkeplaner og styklister er på dansk. Vi har også en del ældre medarbejdere, som kun taler dansk, siger Djum, som er pakkerichef i Aarstiderne.

Sproget er en forudsætning for arbejdet

Spørger man pakkerichefen, er det vigtigt, at medarbejderne tager imod tilbuddet om et danskkursus. Særligt, fordi Aarstiderne ansætter nationaliteter fra hele verden – og det kan give udfordringer med at forstå kulturen og humoren – og hinanden.

– Det er vigtigt for medarbejderne at tage på sprogkursus for at få et socialt sammenhold, skabe relationer blandt de forskellige nationaliteter og lære hinanden bedre at kende. Det er samtidig lettere at få danske venner og begå sig i det danske samfund, forklarer Djum.

Mange af medarbejderne har allerede takket ja til sprogkurset. Remus, der arbejder i kødpakkeriet, og Laura, som sorterer varer i frugt- og grøntafdelingen, siger begge, at det har betydet meget for deres dagligdag at lære dansk.

– At have været på sprogkursus betyder, at jeg nemmere kan snakke og forklare mig i arbejdsrelaterede situationer. Jeg kan også lære mere om grammatik, struktur og stavning i det danske sprog, siger Laura, der kom til Danmark fra 7 år siden fra Moldova.

Remus, der kommer fra Rumænien, supplerer:

– Det danske sprogkursus har hjulpet mig med at forstå, hvad mine kolleger siger til mig, og jeg kan svare tilbage på dansk, forklarer han.

Til middag hos ’Familien Danmark’

Men det er ikke blot på arbejdspladsen, at danskkundskaberne kommer til sin ret. Laura bruger for eksempel dansk i sin fritid, fordi hun har en dansk kæreste.

– Når vi er sammen med hans familie, og vi spiser sammen og hygger, så er det dejligt at være mere integreret, når jeg snakker dansk med dem, siger hun og tilføjer:

– Jeg vil gerne anbefale at studere dansk til mine kolleger, fordi det hjælper både i privat- og arbejdsliv.