Kontakt os

Kontakt Bill Vernegren for mere information om muligheden for kurser eller for en snak om efter- uddannelsesmuligheder i din virksomhed.

Bill Vernegren
20 13 87 89

bive@gls-a.dk

”Ja, vi er praktikere – og vores erfaring tæller altså dobbelt når vi er på skolebænken!”

12 maj 2021

Majken Kiel har netop gennemført akademikurset Kommunikation i Praksis og hun har et vigtigt budskab til sine gartnerkolleger. Majken var nemlig selv spændt på, hvordan det ville være at deltage i et kursus med deltagere fra andre brancher, hvor arbejdsdagen måske i højere grad bruges bag en computer. Men det viste sig slet ikke at være et problem for alle deltagere havde jo forskellig baggrund og forudsætninger. ”Så jeg var helt vild med det kursus. Jeg synes det var så godt. Kommunikation bruger man jo alle steder..” fortæller Majken, der er ansat hos Gartneriet Pedersen og også har en rolle som uddannelsesambassadør i branchen.

Man skal glemme det der med, at man tror man ikke kan…”

Majken har deltaget i andre akademikurser tidligere, som har været afholdt som branchehold. Fra de kurser ved hun, at det med lektier og eksamen, som er noget man møder på akademikurserne, det kan hun sagtens klare. Det er som regel en case, som tager udgangspunkt i virksomheden og den hverdag hun kender så godt. ”Jeg var selv lidt nervøs og jeg ved, at mange andre gartnere godt kan være bange for om de kan begå sig, når de skal på fx et akademikursus” udtaler Majken. Hun tilføjer ”jeg ved at mange af os i branchen er praktiske mennesker, der ikke kan lide at gå i skole og mange er helt sikre på, at hvis de kommer derhen, så falder de igennem. Der vil jeg virkelig bare sige, at vi ikke skal gøre os mindre værd, fordi vi kan sagtens begå os ude på de kurser. Vores erfaring den tæller altså dobbelt når man sidder der, fordi vi har lært så meget siden vi gik ud af skolen, som vi kan bruge når vi er afsted. Man skal glemme det der med, at man tror man ikke kan…”

De gode oplevelser smitter

De gode oplevelser fra kurserne har det i øvrigt med at smitte, erfarer Majken, der oplever at snakken om frokostbordet efter at en eller flere kolleger har været på kursus, ofte betyder at flere får lyst til at komme afsted. Lotte Bock fra Den Grønne Konsulenttjeneste siger: ” Efteruddannelse kan godt være lidt en jungle at finde rundt i og derfor kan man altid kontakte konsulenttjenesten til en snak om, hvad der er af muligheder. Der er nemlig virkelig mange muligheder og derfor er der også noget for alle. Det kan være at man har brug for ordblindeundervisning for at bestå et sprøjtecertifikat,- eller det kan være, at man gerne vil lære at udvikle avancerede regneark. Begge disse eksempler er også kurser, som kompetencefonden støtter.

Efteruddannelse på alle niveauer

Den Grønne Konsulenttjeneste, som er parternes konsulenttjeneste for efteruddannelse, planlægger hvert år branchehold på flere niveauer, som kompetencefondene yder refusion til. Til oktober planlægges et branchehold for gartnere i grundlæggende IT. Lotte Bock fra konsulenttjenesten erfarer, at mange gartnere har stor fokus på at dygtiggøre sig fagligt, men kan være betænkelige ved at deltage i fx online kurser, fordi deres hverdag som regel ikke foregår bag computeren. Hun fortæller: ”Det kan være en stor gevinst i hverdagen at lære hvordan man fx vedhæfter billeder til en mail og navigerer rundt et i et simpelt regneark. Og når man er på et branchehold føler mange sig mere trygge i læringssituationen”.